Bionieuws

Mens & Maatschappij

Verantwoorde zomerse uitjes: week 32

Een venus vliegenvanger met vangarmen in de aanslag.

Ook in de vakantie blijft een bioloog een bioloog. Bionieuws selecteerde daarom voor ieder week drie leerzame uitjes waarmee biologen verantwoord de zomer van 2017 kunnen doorkomen.
Week 31: 7 - 13 augustus

Vanaf 11 augustus is heel Leiden in de ban van vleesetende planten. De Hortus Botanicus stelt dan een keur aan vliegenvangers, bekerplanten, blaasjeskruiden en zonnedauwachtigen tentoon. Dit vanwege het international symposium European Carnivorous Plant Exhibition & Exchange - EEE2017, dat daar van 11 tot 13 augustus plaatsvindt.

Carnivoren
11 - 20 augustus, Hortus Botanicus, Leiden
Show van vleesetende planten
hortusleiden.nl / www.cpukforum.com


Kunst- en natuurliefhebbers moeten ook nog langs bij de tentoonstelling Een koninklijk Paradijs van de 18de eeuwse natuurschilder Aert Schouman in Dordrecht, met als hoogtepunt de bijzondere dierenverzameling op het behang van Huis den Bosch.

Een koninklijk Paradijs
t/m 17 september 2017, Dordrechts Museum, Dordrecht
Tentoonstelling van natuurschilder Aert Schouman (1710-1792)
www.dordrechtsmuseum.nl


Neurogenetici nemen die week het vliegtuig naar New York voor de Nature Conference on Neurogenetics. Al was het alleen maar om te horen welke vooruitgang de Australische Naomi Wray van het International Psychiatric Genomics Consortium ziet in het genetisch onderzoek aan hersenafwijkingen.

Neurogenetics
9 - 11 augustus, Kimmel Center for University Life, New York (Verenigde Staten)
NYU Nature Conference on Neurogenetics
www.nature.com

Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 1 juli 2017.