Bionieuws

Mens & Maatschappij

Verantwoorde zomerse uitjes: week 28

De onderwaterwereld volgens natuurfotograaf Willem Kolvoort. Foto: Natuurmuseum Fryslân

Ook in de vakantie blijft een bioloog een bioloog. Bionieuws selecteerde daarom voor ieder week drie leerzame uitjes waarmee biologen verantwoord de zomer van 2017 kunnen doorkomen. Week 28: 10-16 juli.

Vanaf 10 juli trekken schepen van het Wadvissersgilde vanaf Den Oever weer de Waddenzee op om zilte zeelucht op te snuiven. Met een beetje geluk zijn er bij laag water zeehonden te zien op de zandbanken, en een sleepnet neemt monsters van de kriebelige krabbetjes en glazige garnaaltjes onder water.

De zee leeft
10 juli - 1 september, Oostkade, Den Oever
Avontuurlijke tocht naar zeehonden en andere zeedieren
www.dezeeleeft.nl

Een heel andere watersafari biedt Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden, met de dubbelexpositie van kleurrijke sculpturen van beeldend kunstenaar Othilia Verdumen en schitterende foto’s van onderwaternatuur van Willem Kolvoort.

Het Geheim van de Zee & Waterlicht
t/m 3 september 2017, Natuurmuseum Fryslân, Leeuwarden
Dubbelexpositie over onderwaterwereld
www.natuurmuseumfryslan.nl

Vooruitziende biologen hebben zich vanwege het eeuwfeest van On Form and Growth van D’Arcy Thompson natuurlijk al verzekert van deelname aan het symposium Mechanical Forces in Biology. Vanaf woensdag bespreekt de internationale crème de la crème in Heidelberg de cellulaire en moleculaire mechanisme die een rol spelen in de ontwikkelingsbiologie.

Mechanical Forces in Biology
12 - 15 juli, EMBL Heidelberg (Duitsland)
EMBO|EMBL Symposium
www.embo-embl-symposia.org

Dit bericht verscheen in Bionieuws 12 van 1 juli 2017.